De Omgeving

In de zomer 

Het dorp Mörel ligt op 5 autominuten van Brig. Het dorp ligt aan de weg tussen Brig en de Furkapas en is dus makkelijk te bereiken. In Mörel kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen er is een bakker, een supermarkt, een apotheek en een bank. Daarnaast zijn er nog een aantal restaurants waar u prima terecht kunt voor heerlijke Zwitserse raclette.

Op een loopafstand van 5 minuten kunt u met een kabelbaan naar het, boven op de berg gelegen, Riederalp. Riederalp is een authentiek Zwitsers bergdorpje wat midden in een indrukwekkend berglandschap ligt.

Het gebied leent zich uitstekend voor wandelen, mountainbiken, klimmen en paragliden. Voor een actieve zomervakantie bent u hier op de juiste plek. Daarnaast zijn er in de omgeving ook voldoende plekken om lekker te relaxen.

In de winter

Het skigebied Aletsch Arena wordt gevormd door de drie gebieden Riederalp, Bettmeralp en Fiescheralp en biedt met 35 installaties en pistes met een verschillende moeilijkheidsgraad genoeg plaats voor skiërs en snowboarders. In Riederalp hebben wintersporters het voordeel dat ze op de ski’s tot voor de voordeur kunnen skiën. Vanzelfsprekend is er een sneeuwsportschool voor kinderen en volwassenen.

Winterwandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn veel speciale bewegwijzerde winterwandelroutes in het hele gebied. Zo is er een route die  loopt vanaf het bergstation Moosfluh een panoramaweg tot aan de Villa Cassel. Eind 2015 is de nieuwe Moosfluh-baan in bedrijf genomen. Deze bestaat uit een gondel en een stoeltjes lift.

Riederalp Moosfluh Bhan
Riederalp Moosfluh Bahn

Een vlakke winterwandelweg verbindt de vakantieoorden Riederalp, Bettmeralp en Fiescheralp.

Panorama-wandelweg Riederalp
Panorama-wandelweg Riederalp

Langlaufers vinden in het langlaufparadijs Goms in de dalzool van het Rhônedal een uitstekend aanbod. De afgelopen jaren is het toerisme in het Aletschgebied sterk toegenomen. Het skiseizoen loopt van begin december tot begin april. Door de hoge ligging van het gebied is het Aletschgebied bijna de hele winter sneeuwzeker. Het dorp kent alle faciliteiten van een wintersportoord, zoals een supermarkt, diverse ski- en snowboardshops, hotels en restaurants.